De leerlingenraad


Op CBS Rehoboth werken wij vanaf november 2016 met een Leerlingenraad. De leerlingenraad vertegenwoordigt de mening van de leerlingen op een school.
 
Het doel van de leerlingenraad:
• De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie, zodat ze weten dat ze meetellen.
• Leerlingen leren wat er komt kijken bij een vergadering (o.a. overleggen, discussiëren, samenwerken, notuleren)
• Leerlingen maken spelenderwijs kennis met democratische beginselen.
• Leerlingen ondervinden wat realistisch is en haalbaar.
• Het actief burgerschap wordt bevorderd.
• De kwaliteit van de schoolorganisatie wordt bevorderd.

De leerlingenraad stelt zich voor!

 

Groep 5a 


Ik ben Gideon van der Lee en ik ben acht jaar. Ik woon met mijn vader, moeder, twee broers en zus aan de Middelweg. Ik wilde graag in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om samen te werken en graag kinderen help. Ik vind het belangrijk om naar andere kinderen te luisteren en dit in de leerlingenraad te vertellen. 
 
 

Groep 5b 

 

Ik ben Jara. Ik zit in groep 5b. Mijn hobby is hockey en mijn lievelingseten is pizza.  
Ik wil in de leerlingenraad, omdat ik het leuk vind om te overleggen. 
Ik vind het ook leuk, omdat ik goede ideeën heb voor de school. 
 
Groetjes Jara  
 

Groep 5c 


Ik ben Emmelie. Ik ben 8 jaar en ik zit in groep 5c.  
Mijn juf heet juf Weerheim (bijna juf Van Veldhuizen over 8 nachtjes) en juf De Gier. 
Mijn broertje heet Lars en mijn zusje heet Julia. Mijn hobby's zijn dansen, spelletjes doen, met vriendinnen spelen, zwemmen en nog veel meer.  Mijn lievelingseten is patat, maar spinazie vind ik heel vies! 

Mijn lievelingskleur is oranje en mijn lievelingsdier is een konijn. Spelling vind ik leuk, rekenen iets leuker, maar knutselen vind ik het allerleukst. 


 
 

Groep 6a Hoi ik ben Selma 
Ik ben 9 jaar oud en op 17 December ben ik jarig. Mijn hobby's zijn voetballen en boksen. Ik zit in leerlingengraad omdat het mij leuk lijkt om mee te denken en ik wil graag dingen verbeteren. Ik vind het belangrijk dat we een leuke school hebben waar we veel kunnen leren. 

 


Groep 6b 


Hallo ik ben Eva, ik ben 9 jaar oud en ik zit in groep 6b. Op school vind ik het leukste vak spelling, mijn hobby is theater spelen of knutselen. Ik vind het leuk om in de leerlingenraad te zitten omdat ik  het leuk vind om de school te verbeteren en ik leer daar hoe ik moet overleggen. Heb je nog vragen kan je die nog altijd aan mij stellen,
groetjes van Eva van Eijk uit groep 6b.  


Groep 7a 


‚ÄčHoi ik ben Ties, zit in groep 7a. 
En ik ben op 29 November jarig. Mijn lievelingseten is patat, kroket en pannenkoeken. Ik vind het fijn dat kinderen mee mogen denken over school. En dat er wat wordt gedaan aan al de besproken vragen. 
Groetjes Ties de blois 
 


Groep 7b 


Hallo, ik ben Kevin mijn hobby´s zjin piano spelen, zingen en aardrijkskunde. Mijn lievelingseten
 is Pierogi (dat is deeg met aardappels en vlees). Ik heb veel ideeën voor de leerlingenraad. 


 


Groep 7c
Hoi, ik ben Valerio en ik ben tien jaar oud en zit in groep 7c op de Rehobothschool bij juf Koert en juf Van Wijngaarden. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om over dingen mee te praten op school. Mijn lievelingseten is pasta, sushi en pizza. Ik houd van Gamen, Tik Tok kijken, voetballen en buitenspelen. Ik hoop dat deze school nog leuker en fijner wordt!
 

 

 


Groep 8a 


Hoi, ik ben Jonathan Kroon. Misschien ken je me al van de bakkerij. Ik zit in de leerlingenraad en praat over de school (ook de mensen om mij heen). Ik probeer de school de leukste school van Nederland te maken (ook al heb ik een jaar) over de school zelf een leuke school als je al 8 jaar erop zit doei   
 
 

Groep 8b 


Ik ben Jonathan van Eeden Petersman ik zit in groep 8b. 
Mijn hobby`s zijn met de lego spelen en gamen. 
Ik wil graag in de leerlingenraad omdat ik veel ideeën heb voor de school en ook graag de andere ideeën van kinderen hoor. 

Mijn lievelingsdieren zijn walvissen.   


Groep 8c Hoi, 
Ik ben Jens van der Wilt en ik ben 11 jaar. Ik zit in de leerlingenraad omdat ik het leuk vind om mee te denken over de toekomst van de school. 
Eén keer in de maand vergaderen wij met elkaar. Dan bespreken we wat we kunnen veranderen om de school nog beter en gezelliger te maken. Leerlingen uit groep 5 t/m 8 brengen punten in die dan besproken worden.  

Groetjes van Jens uit 8c